Cacio

Česká asociace manažerů informačních technologií

Tisková zpráva - CACIO a ICT Unie ocenily vítěze soutěže IT Projekt roku 2011

Praha, 23. 2. 2012

Dnes večer byly slavnostně vyhlášeny vítězné projekty již 9. ročníku prestižní soutěže, kterou pořádá Česká asociace IT manažerů CACIO a ICT Unie, sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací. Záštitu nad soutěží IT projekt roku 2011 převzal premiér Petr Nečas společně s ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kubou.
Jako vítězné projekty s právem užívat titul IT projekt roku 2011 byly odbornou porotou vybrány a na dnešním slavnostním večeru vyhlášeny:

Název projektu
Uživatel
Dodavatel
eMeDocS (exchange Medical Documents System)
Kraj Vysočina
ICZ a.s.
Implementace CDM na letišti Praha/Ruzyně
Letiště Praha, a.s.
Profinit, s.r.o.
CS SOFT a.s.
The KITE, s.r.o.
Portál SecuStamp.com v cloudu T-Systems
Software602 a.s.
T-Systems Czech Republic a.s.

Na 4. až 8. místě se umístily tyto projekty:

Název projektu
Uživatel
Dodavatel
CDA - Centrální doručování aplikací
Česká pojišťovna a.s.
ORBIT s.r.o.
Czechtriseries.cz
Česká triatlonová asociace o.s.
AQUASOFT spol. s.r.o.
AllQ s.r.o.
Integrace dohledových systémů a CMDB
ČEZ ICT Services, a.s.
AutoCont CZ a.s.
Mobilní aplikace eDatart
DATART INTERNATIONAL, a.s.
eMan s.r.o.
Řešení elektronické fakturace a důvěryhodné elektronické archivace formou služby (SaaS)
OBI Česká republika s.r.o.
CCV, s.r.o.

Odborná porota pod vedením prof. Ing. Zdeňka Molnára, CSc. vybrala výše uvedených osm finalistů z celkem 14 řádně přihlášených projektů. Do soutěže jsou nominovány projekty informačních a komunikačních technologií (ICT) uvedené do praxe, které jsou pozoruhodné zejména uživatelským efektem, technologickým řešením nebo vynikajícím způsobem řízení projektu. Pravidla umožňují libovolné organizaci prezentovat realizovaný projekt z oblasti informatiky. Podmínkou přijetí přihlášky je souhlas uživatele projektu s nominací. CACIO a ICT Unie se prostřednictvím této soutěže snaží úspěšné projekty vyhledávat a propagovat.

Soutěž IT projekt roku zraje jako víno. Každým rokem klade na porotu vyšší a vyšší nároky, aby z velmi kvalitních projektů vybrala ty nejlepší. Na přihlášených projektech je možno ilustrovat, že informační a komunikační technologie nejsou pouze nákladovou složkou, ale významně přispívají ke konkurenceschopnosti firem. Bohužel nemohou zvítězit všechny,“ poznamenal předseda CACIO Miroslav Hübner.

„Říká se, že dobré ‚zboží‘ se chválí samo, což ale v praxi ne vždy platí. Jsme rádi, že díky této soutěži můžeme adresně poukázat na to, co se v oblasti ICT za uplynulý rok podařilo,“ prohlásil prezident ICT Unie Svatoslav Novák.

Partnery letošního ročníku soutěže byly společnosti Servodata, Intel a VŠMIE, mediálními partnery vydavatelství DSM a IDG.

Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo ve čtvrtek 23. 2. v Konferenčním centru České národní banky na Senovážném náměstí v Praze. Na galavečer přijali pozvání účastníci soutěže, členové CACIO a ICT Unie, zástupci partnerských organizací a řada dalších hostů. Diplomy vítězům předala předsedkyně parlamentního Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu Anna Putnová.

Seznam všech přihlášených projektů najdete na adrese: http://www.cacio.cz/prihlasene-projekty-2011/

Kontakt pro média:

CACIO
Jana Pragerová
e-mail: jana.pragerova@cacio.cz
tel. +420 720 752 402

ICT Unie
David Čapek
e-mail: david.capek@ictu.cz
tel.: +420 739 319 061

CACIO je Česká asociace manažerů informačních technologií, která sdružuje vrcholové vedoucí oblastí informačních technologií. Byla založena v červnu 1998 a v současné době má 101 členů, kteří representují nejvyšší vedoucí v oblasti IT pro jednotlivé podniky. Asociace si klade za cíl zejména vytvořit profesní platformu manažerů IT, zvyšovat přínosy IT jak pro jednotlivé společnosti, tak pro českou ekonomiku jako celek, a všemožně podporovat lepší využívání technických a programových prostředků, které jsou na tomto úseku k dispozici. Více na www.cacio.cz

ICT Unie